Türk Patent ve Marka Kurumu Patent araştırma uygulaması, kullanıcı dostu yeni ara yüzüyle kullanıma açıldı. Patent ve faydalı model başvuru işlemlerine ilişkin doküman ve yazışmalara online olarak erişilebilecek.
Bu sayede başvuru sahipleri ve üçüncü kişiler, kuruma yapılmış olan patent ve faydalı model başvurularıyla ilgili olarak çok daha kapsamlı bilgilere ulaşabilecek.
Yeni patent araştırma uygulamasının diğer bazı özellikleri şunlar:
- “Detaylı Arama” özelliği sayesinde kullanıcılar, çok sayıda farklı arama kombinasyonunu kullanarak arama yapabilecekler.
- “Gelişmiş Arama” özelliği kullanıcılara arama seçeneklerini kendi ihtiyaçlarına göre özelleştirme imkanı sunuyor.
- “Resim Görüntüle" özelliği sayesinde de arama sonucunda listelenen patent ve faydalı modellerin teknik resimleri üzerinden daha pratik ve etkili araştırma ve inceleme yapılabilecek.
- Yapılan arama sonuçları, "Dışa Aktar" özelliği sayesinde .xml,.pdf ve .cvs formatına dönüştürülebilecek.
- Patent Araştırma uygulamasıyla ilgili geliştirme önerilerinizi arastirma@turkpatent.gov.tr adresine iletebilirsiniz.
- Dosya takibi için tıklayınız
- Detaylı arama için tıklayınız
- Gelişmiş arama için tıklayınız
Prof. Dr. Mehmet SALTAN
Prof. Dr. Serdal TERZİ
Prof. Dr. İbrahim ÜÇGÜL
Prof. Dr. Mustafa Zihni TUNCA
Doç. Dr. Rasih YAZKAN
Dr. Öğr. Üyesi Abdurrahman KAVASOĞLU
Hukuk Müşaviri Orhan ÇERÇİ
Raportör: Öğr. Gör. Saygın USLU
Buluş fikriniz varsa veya bilgi almak istiyorsanız Patent Ofisi Koordinatörlüğü ile iletişime geçebilirsiniz.
Tescillenmiş patentlerimizin listesine erişebilmek için tıklayınız.
Üniversite yönetimi tarafından yetkilendirilen MODÜL 4, akademisyenler tarafından geliştirilen buluşları aşağıda verilen akış şemasında da gösterildiği gibi buluş bildirim formu aracılığı ile toplar, patent başvuru ve takip süreçlerinde akademisyenlere teknik ve idari danışmanlık hizmeti verir.
Ticarileştirme iş akış şeması aşağıda verilen MODÜL 4 SDÜ fikri mülkiyet politikasının oluşturulması için üniversite yönetimi ve konunun profesyonelleri arsında gerekli koordinasyonun sağlanmasından sorumludur.
Üniversitede ve bölgede FSMH ile ilgili farkındalık yaratılması/FSMH bilincinin yaygınlaştırılmasını sağlamakÜniversitenin Fikri Haklar Politikasının oluşturulmasına katkı sağlamakÜniversite FSMH ve yeni teknoloji potansiyelinin tespiti ile ticarileştirme portföyünün geliştirilmesiFSMH Destek hizmetlerinin sağlanmasıÜniversite kaynaklı teknolojilerin ticarileştirilmesi
MODÜL 4’ün görev alanlarıdır.